2:10 PM
Поради психолога

 

ВПРАВИ НА РОЗВИТОК КОНЦЕНТРАЦІЇ УВАГИ

Гра «Пошук предмета».

Для проведення цієї гри дорослий завчасно готує декілька дрібних предметів: значок, гумку, ґудзик, каблучку та ін. Дорослий пропонує дитині уважно оглянутись навколо, добре запам’ятати обстановку в кімнаті, предмети, які в ній знаходяться. Після цього дитина виходить з кімнати. Дорослий кладе один маленький предмет на видному місці (це місце має бути таким, щоб дитина могла його побачити з висоти свого росту, тобто не класти речі на шафи чи полиці, де дитина фізично не зможе побачити предмет). Запрошуємо дитину до кімнати, де вона має знайти новий предмет.

ВПРАВА “КОЛЬОРИ”

Потрібно, щоб дитина називала колір букв, а не текст, який читає.

Коректурна проба Бурдона

У випадковому наборі літер (цифр, значків) дитина має знайти і закреслити задані. Наприклад: у рядку потрібно знайти і закреслити всі букви “м”.

Долоні на папері.

Як грати: 2 учасники на окремих аркушах паперу обводять свої долоньки й пишуть в ній цифри від 1 до 50 (100) в довільному порядку. Потім суперники обмінюються цими папірцями й загадують один одному все ті ж цифри все в тому ж довільному порядку. Можна грати на швидкість — хто швидше знайде всі цифри з долоньки суперника в правильній послідовності. Можна ставити хрестики в кожній клітинці поки суперник шукає свою цифру. Своєрідна заміна таблиць Шульте.

Переглядів: 76 | Додав: mironovka_irc | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar